Harga Bateri & LCD iPad

Hai & Assalamualaikum pengunjung blog Factory Mobile! Hari ini kami akan perkenalkan antara harga iPad battery replacement dan iPad screen replacement yang ada dijual di Factory Mobile ini.

Anda teringin nak menggunakan iPad? Atau adakah anda pemilik iPad dan ingin menggantikan bateri dan skrin iPad anda yang telah lama dan rosak? Kali ini, anda bernasib baik kerana di Factory Mobile, alat gantian iPad pun ada! 

Teruskan membaca untuk ketahui lanjut tentang harga bateri iPad dan harga LCD iPad yang ada ditawarkan di Factory Mobile.

Harga Bateri & LCD iPad 

Berikut adaalah antara harga bateri iPad dan harga LCD iPad yang disediakan di cawangan Factory Mobile bagi anda yang ingin dapatkan skrin LCD iPad atau bateri iPad bagi servis iPad screen replacement mahupun iPad battery replacement. 

Harga LCD iPad (RM)Harga Bateri iPad (RM)
iPad 2

RM300RM250
iPad Mini 3

RM195
iPad Mini 4

RM600RM280
iPad Air 1

RM450RM250
iPad Air 2

RM800RM250
iPad Air 3

RM800RM250
iPad Air 5

RM200

Untuk pengetahuan semua, stock bagi spare parts sama ada iPad battery replacement atau iPad screen replacement bergantung atas available parts dalam pasaran. Kebiasaannya, model-model iPad yang masih baharu dijual di pasaran mempunyai ketahanan yang dijangkakan lebih lama.

Disebabkan itu, pengeluar Apple mengeluarkan spare parts tersebut bagi model iPad baharu dalam bilangan yang terhad sahaja.

Keunikan Kegunaan iPad

Bagi user iPad, mesti anda dah membiasakan diri dengan pelbagai kegunaan dan keistimewaan feature yang ada pada iPad, namun, bagi mereka yang sudah lama berniat ingin dapatkan iPad pertama, kami di Factory Mobile turut mempunyai iPad-iPad ready stock buat anda.

Umumnya, iPad merupakan antara produk dan servis ketiga yang terlaris dijual dan ditawarkan oleh Apple. Untuk pengetahuan pembaca semua, iPad menawarkan pelbagai kegunaan untuk user Apple, menjadikan ia sebagai pilihan ramai pengguna produk Apple selain iPhone dan MacBook.

Jom kita lihat antara keunikan dan kegunaan iPad:

 1. Portable Work : Jika anda seorang yang suka merantau, maka iPad ini ibaratkan portable workspace yang anda boleh bawa “tempat kerja” anda. 
 1. Note-Taking: Bagi pelajar pula, iPad ini memudahkan pengambilan nota-nota atau membuat peta minda digital. Kini, sejak zaman mula beralih ke era digital, penggunaan nota dan bahan bacaan secara online mengurangkan keperluan penggunaan kertas. Hanya perlu menggunakan aplikasi notes atau (app name) dalam iPad dan Apple Pencil untuk smooth motion sensor
 1. Wayang Bergerak: Kalau anda jenis yang gemar Netflix, Kdrama dan menonton pelbagai variety shows online, iPad ini mampu menjadi peneman anda untuk hiburan seharian. Anda tidak perlu lagi menatap display skrin kecil pada fon anda dan kini boleh membawa display sebesar iPad ke mana-mana bagi menikmati tontonan shows atau movie kegemaran anda.
 1. Serlah Kesenian: iPad juga menjadi kegunaan ramai penggiat seni untuk menghasilkan hasil-hasil seni digital yang menarik. Aplikasi seperti Procreate, dan 3d sculpture menjadi antara kemudahan yang dapat digunakan dalam iPad. Dengan Apple Pencil juga dapat memudahkan sketching dengan lebih smooth.
 1. Multi-task: Feature Split screen yang ada pada iPad ini memberi fleksibiliti ketika user ingin multitask. Lebih-lebih lagi yang tidak ingin membawa laptop kesana-sini, anda boleh memanfaatkan kegunaan split screen ini untuk optimumkan workspace anda.

Istimewa Repair iPad di Factory Mobile

Sekarang, jika anda masih tercari-cari kedai bagi mendapatkan servis repair iPad anda, sama ada ingin mendapatkan alat ganti bateri dan skrin iPad, kami di Factory Mobile ada menyediakan servis repair iPad terbaik dan berkualiti untuk iPad anda.

 • Ready stock spare parts banyak
  Dengan Factory Mobile, kami menyediakan banyak ready stock spare parts terutamanya spare parts LCD set dan iPad battery. Kini, anda anda tidak perlu risau sekiranya perlu menunggu lama untuk technician kami mendapatkan order spare parts LCD iPad atau bateri iPad.
 • Waranti untuk sebarang servis repair iPad
  Bukan itu sahaja, anda juga akan mendapat warranty bagi service repair iPad yang kami tawarkan seperti iPad battery replacement atau iPad screen replacement. Seandainya terdapat sebarang kerosakan selepas pembaikian iPad, anda mampu mendapatkan replacement baharu bagi battery atau LCD anda dalam tempoh warranty.
 • Repair iPad sepantas 15 minit
  Di cawangan-cawangan Factory Mobile, kami mempunyai pakar technician berpengalaman yang mampu memberikan mana-mana servis repair iPad sama ada iPad battery replacement atau iPad screen replacement sepantas 15 minit sahaja. Kini anda tidak perlu risau menunggu atau perlu meninggalkan iPad anda lama.
 • Promosi Berbaloi
  Dan jika anda tidak inginkan servis repair iPad dan hanya mahu membeli dan mendapatkan iPad pertama anda, anda juga boleh mendapatkan iPad bersama promosi berbaloi sekiranya membeli di Factory Mobile. Di mana-mana cawangan kami, terdapat pelbagai variasi tablet dan model-model iPad yang anda boleh browse

  Malah, sekiranya anda masih ragu-ragu ingin dapatkan iPad yang mana, staff-staff kami sedia membantu anda dalam membuat pilihan iPad atau mana-mana gadget bersesuaian dengan keselesaan anda.

Kesimpulan

Kini, kami telah berkongsikan antara harga bateri iPad dan harga LCD iPad yang disediakan di Factory Mobile. Tunggu apa lagi? Jangan biarkan kerosakan bateri dan LCD iPad anda menjejaskan experience menggunakan gajet anda.

Kunjungi Factory Mobile sekarang bagi mendapatkan servis repair iPad seperti iPad replacement battery ataupun iPad screen replacement khas daripada technician kami. Berkualiti, kemas dan hanya sepantas 15 minit sahaja!

Kepuasan anda, jaminan kami di Factory Mobile!

Leave a Comment